OVER MIJ

Hoi!

Ben je nieuwsgierig en wil je meer over mij te weten komen? Dan zit je hier goed. Hier vind je namelijk een hele pagina vol met informatie over eh juist ja, mij!ALGEMEEN


Op 8 september 1999 in een klein dorpje in Drenthe werd ik geboren, Annerieke Elisabeth Meijers. Inmiddels ben ik, reken maar uit, achttien jaar oud en ik woon nog altijd in hetzelfde huis samen met mijn ouders. Naast mijn ouders wordt ik ook vergezeld door mijn twee lieve konijntjes. En wat dan ook wel weer heel erg leuk is is dat mijn beste vriendin Juliet naast mij woont. SCHOOL & STUDIE


Na havo 1, 2 en 3 volgde ik klas 4 en 5 met een N&G profiel op een andere school. Daar ben ik cum laude voor de havo geslaagd. In september 2016 startte ik Communicatie op het HBO aan de Hanzehogeschool in Groningen. Inmiddels heb ik daar mijn propedeuse behaald en dat maakt mij  momenteel tweedejaars student. Naast mijn normale studie volg ik sinds september ook een Honours programma, waarvoor ik extra opdrachten maak. Dat is dus naast al mijn hobby's (bloggen, tekenen, fotograferen) best wel een drukke boel. BLOGGEN


Ik ben begonnen met bloggen toen ik in 2013 een account op Girlscene aanmaakte. In het begin blogde ik daar in geheim. Hoe meer ik ermee bezig was, hoe leuker ik het begon te vinden en hoe moeilijker ik het vond om mijn mond te houden. Waarom zou ik ook? Natuurlijk waren er ook mensen die het maar niets vonden, maar daar heb ik me nooit echt wat van aangetrokken.

Na een tijdje bloggen op Girlscene kreeg ik de smaak steeds beter te pakken en kreeg ik het idee om een echte eigen blog te maken. Ik vroeg wat rond, en maakte toen een blog aan op Blogger. Fast forward naar 2018, waar ik nog altijd op diezelfde blog te vinden ben. Namelijk deze!

Ik beleef nog altijd even veel plezier aan bloggen. Ik ben altijd dol geweest op schrijven en in de loop der jaren is ook mijn liefde voor fotografie om de hoek komen kijken. In bloggen wil ik altijd nog beter en beter en beter worden en ik ben dan ook zeker niet van plan te stoppen!


FOTOGRAFEREN


Ik begon met fotograferen door het lenen van de compact camera van mijn ouders. Toen ik van hen eind 2014 een systeem camera kreeg, begon mijn liefde voor fotografie zich te ontwikkelen. Hoe meer ik fotografeerde, hoe leuker ik het begon te vinden. Ik merkte dat ik er beter in werd en ik wil nog elke dag beter worden. Een jaar later kreeg ik een nieuwe lens en toen ben ik nóg meer en mooiere foto’s gaan maken.

Ik waarschuw mensen niet voor niks: fotografie is verslavend! Ik herhaal, fotografie is verslavend! 

Ik fotografeer met de systeemcamera Sony a5000 en als lens gebruik ik vrijwel altijd de Sony E 4/PZ 18-105 G OSS. TEKENEN


Al sinds ik een potlood vast kan houden, ben ik dol geweest op tekenen. Op de basisschool tekende ik graag als we "iets voor onszelf mochten doen" op de vrijdagmiddag.

In de brugklas ging ik pas wat serieuzer naar tekenen kijken. Toen kreeg ik tekenles op school en kwam ik erachter dat je met de enige kennis van technieken al snel veel beter wordt. In klas twee en drie beoordeelde mijn docent tekenen zo ongeveer elke opdracht die ik inleverde met een 10. Of dat helemaal terecht was durf ik niet te zeggen, maar het motiveerde in ieder geval wel.

De bovenbouw volgde ik op een andere school. Nu had ik een docent die niet zomaar overal full marks voor gaf. Ik koos Beeldende Vorming in mijn vakkenpakket, maar de focus lag daar niet zo specifiek op tekenen als op mijn vorige school.

Toen ik mijn havo afgerond had, heb ik in de 3 maanden lange vakantie die daarop volgde heel wat tekeningen gemaakt. Ik merkte dat ik met elke tekening die ik maakte duidelijk verbeterde. Toen kreeg ik de smaak pas écht goed te pakken. Sinds dien maakte ik portret na portret en dat brengt mij waar ik nu ben.F.A.Q.

(Frequently Asked Questions)

Heb je fotografietips voor me?
Ja. Ik schrijf geregeld blogposts met fotografietips!

Hoe bewerk je je foto’s?
In Lightroom en soms in Photoshop van Adobe. Daarvoor gebruikte ik altijd de app VSCO. Voor het maken van collages en het toevoegen van tekst gebruik ik de websites PicMonkey & BeFunky.

Wil je fulltime blogger worden?
Wie weet, ooit. Het lijkt me heel leuk, maar het is (nog) niet echt een doel van me.

Waar heb je geleerd te tekenen?
Ik heb op de middelbare school enige tekenles gehad, maar voor het grootste deel heb ik het mijzelf aangeleerd.

Waarom zit je niet op de kunstacademie?
Omdat ik van kunst niet per se mijn beroep wil maken. Ik vind het heel leuk om te tekenen, maar ik zie het als een hobby.

Hoe kan het dat je blond haar hebt en zwarte wenkbrauwen????
Geen idee. Dat moet je even aan mijn ouders moeten vragen.


Zo, dat lijkt me eerst wel weer eens genoeg. Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust! Je kan altijd een reactie achterlaten of mij een mailtje sturen. Een e-mailadres vind je als je op ‘contact’ klikt (onder de header).

Liefs, Annerieke

4 opmerkingen:

Heb je een opmerking, vraag of gewoon iets leuks te vertellen naar aanleiding van deze blogpost? Laat dan hieronder een reactie achter!