LONDON HOTSPOTS #3


Meer dan een maand later (sorry), maar hier is dan het lang verwachte deel drie van mijn serie met London hotspots. Vandaag bespreek ik de laatste vier plekken van het lijstje wat ik afwerkte. In deze blogpost verlaten we even het centrum en nemen we een kijkje in Camden bij de bekende Camden market. Verder vertel ik je in welke wijk je het beste terecht kan voor restaurants, café's én deel ik de ultieme hotspot voor Harry Potter fans. Tot slot sluiten we af met een wandeling langs the Themes. Kijk je mee? 

(Voordat je verder leest, heb je mijn vorige blogposts over Londen gelezen?)


Camden

 

De laatste dag van onze trip bezochten we Camden Town. Deze wijk vindt je in het Noorden van de stad. Camden is vooral bekend vanwege haar markt: Camden Market. De wijk is het beste te omschrijven als alternatief en is totaal verschillend van de rest van de stad. Dus als je even klaar bent met Buckingham Palace, Westminster en Oxford Street dan is een tripje met de Underground naar Camden zeker de moeite waard.

Covent Garden 


Genoeg avontuur gehad voor vandaag? Covent Garden is een populaire wijk in Londen vanwege onder andere de leuke restaurants en cafe's die je er vindt. Hier kun je in ieder geval niet zeggen dat er niet genoeg keuze is uit eetplekjes. Italiaans, Grieks, Marrokaans, vegan, you name it, Covent Garden's got it. 

Mocht je na het eten nog iets willen ondernemen, dan ben je precies op de goede plek. Covent Garden staat naast om goede eetgelegenheden ook bekend om haar theaters. Naar het theater gaan hoort eigenlijk gewoon bij een trip aan Londen. Er draaien zó veel leuke stukken. Verstandig is wel om op tijd een ticket te kopen, zodat je niet zoals wij uiteindelijk toch nergens heen gaat. 

Maar elk nadeel heeft z'n voordeel. Als ik het theater in was gedoken, had nooit onderstaande hotspot tegen het lijf gelopen (niet dat het liep, maar goed, je snapt m'n punt).

House of Minalima


Harry Potter fans opgelet! Aan Greek Street, midden in Convent Garden staat een knal roze pand dat "House of Minalima" heet. Hier vindt je een winkel met de "graphic art" van de Harry Potter films. Het leuke is, dat als je eenmaal binnen de trap omhoog neemt, je bij een tentoonstelling terecht komt. Hier vindt je props, prints etc. van de sets. Niet namaak, nee, nee, de originele stukken. Not bad, huh? 


Verspreidt door het trappenhuis liggen talloze Hogwarts uitnodigingen geadresseerd aan H. Potter. Je komt hangende kaarsen tegen en nog veel meer andere leuke details uit de films. Het leukste vond ik de sfeer die er hing. Er was zoveel aandacht besteed aan de details dat het af en toe even voelde alsof je je echt in "The Wizarding World" bevond. 


Nou, hoé leuk is dit? En dat ik dit zomaar toevallig tegenkwam. Het leek haast wel, magie (ha ha.)

P.s. entree tot de tentoonstelling is gratis!


City of London


De trip goed afsluiten, dat doe je met een wandeling langs de Themes. Begin bij de St Paul's Cathedral (hierboven op de foto), loop naar het Zuiden totdat je bij de Themes bent en loop dan langs het water richting het Oosten. Zo kom je langs Tower Bridge, The Shard en Tower of London en voel je je even een echte Londenaar.

Op bovenstaande foto zie je rechtsonder Tower of London.


Ook Tower Bridge kon natuurlijk niet ontbreken.Dat was dan mijn avontuur in Londen! Ik heb mijn hele lijst afgewerkt en alle plekken die ik wilde zien in drie dagen kunnen bezoeken. Wil je alle hotspots die ik in de afgelopen drie blogposts heb besproken nog eens rustig terugbekijken? En eens zien wáár het nu allemaal precies ligt in de stad? Dan heb je geluk, want ik heb speciaal voor jullie onderstaand kaartje gemaakt met een overzicht van alle 10 hotspots:

(handig als je zelf deze plekken zelf in Londen wilt bezoeken!) 


Ik hoop dat je genoten hebt van de plaatjes en dat ik je kennis heb laten maken met een aantal nieuwe plekken in Londen. Ik heb in ieder geval heeeel erg genoten van mijn tripje naar Londen en wil stiekem ooit heel graag in deze stad wonen (ik ben dus totaal geen stadsmens, kun je nagaan). Tot die tijd ga ik me verheugen op de volgende keer dat ik Engeland bezoek. Iemand die m'n ticket alvast wil sponsoren??

-
Mijn vorige blogposts over Engeland lezen?


-

Welke hotspot was jouw favoriet? En waar wil jij echt nog graag eens heen?


Liefs, Annerieke

Reacties