LONDON HOTSPOTS #2


In mijn vorige blogpost met London hotspots blogpost liet ik je onder andere het Natural History Museum en een aantal Instagram waardige straatjes zien. In deze blogpost laat ik je de beste fotografie spots in het centrum van de stad zien. Waar krijg je het beste shot van de Big Ben en de London Eye? En wat valt er nog meer te beleven in deze Britse stad?  


Voordat je verder leest, heb je mijn vorige blogpost over Londen gelezen? 

Westminster


Westminster is een perfect voorbeeld van verplichte toeristenkost. Ga je naar Londen, dan hoort een bezoekje aan dit deel van de stad er gewoon bij. Hier vind je Palace of Westminster, de Big Ben, Westminster Bridge en de London Eye. Wat je op bovenstaande foto ziet dus zeg maar. Alleen normaal staat de Big Ben níet compleet volgebouwd met bouwhekken. Die pech had ik dan weer. 


Misschien is je al opgevallen, dat deze foto's vanuit een nogal vreemd punt gemaakt zijn. Ik heb mijzelf namelijk op het dakterras van deze studentenwoning gekregen. Vraag me niet hoe, het vereist wat kennis er te komen en ook niet helemaal de bedoeling. Mocht je nu een avonturier zijn en toch graag (op eigen risico) met je eigen ogen van het uitzicht op dit punt genieten, dan zie je hoe je op dit dakterras en nog meer fotografie spots in Londen komt in onderstaande video:Ik probeer je verder niet over te halen, maar het uitzicht is écht bizar. 

 


En als je het liever op safe speelt, dan kun je vanaf de brug (Westminster bridge) ook hele mooie plaatjes schieten.


Aan de andere kant van de brug vindt je dit poortje waar vanuit je ook een heel mooi frame rondom de toren van het parlement hebt. 

Piccadilly Circus


Als je vanaf Westminster richting het Noorden loopt, kom je Piccadilly Circus tegen. Een druk plein waar je onder andere deze bekende reclame schermen tegen komt. Vanaf hier ben je in het winkel centrum van de stad. 

Omdat het zo druk is op het plein, is het een erg geschikte plek voor street photography. Wat dacht je van deze straatmuzikant tegen de iconische schermen? 

Tip: Ook de Undergrounds in Londen zijn een goede plek als je foto's met een "urban" look en feel wilt maken. 

Oxford St & Regent St


Vergelijkbaar met de Kalverstraat in Amsterdam is Oxford Street in Londen. Grenzend aan Oxford Street ligt Regent Street. Vrij vergelijkbaar, maar net wat fotogenieker. Goed voor een klassieke "red busses, taxi's and British buildings"- foto. 

P.s. pas op met oversteken.


Als je Oxford Street helemaal uitloopt richting het Oosten, dan kom je uit in deze Chinese straat/wijk. Verder geen idee hoe of wat, maar het leverde wel mooie plaatjes op. 


Zo, dit is dan wat ik op dag 2 in Londen beleefde. Alle plekken die ik besproken heb vindt je terug op deze kaart:


Westminster, Piccadilly Circus, Oxford & Regent Street zijn allemaal vrij bekende plekken in de stad. Ondanks dat je ze waarschijnlijk al kende, hoop ik dat ik je toch over elk van deze plekken iets nieuws heb kunnen vertellen. Zo weet je nu bijvoorbeeld vanaf waar je het mooiste uitzicht over de stad hebt. En wat de beste fotografie spots in het centrum zijn.

In de volgende (en laatste) blogpost over Londen laat ik je drie hotspots zien die je aan de Noord en Oost zijde van de stad vindt.

-

Wil je de blogposts van de vorige keer dat ik Engeland (met school in oktober 2015) bezocht teruglezen?
MIJN AVONTUUR IN ENGELAND - DEEL 2


Wat voor plekken bezoek jij graag tijdens een Citytrip?
De toeristische bezienswaardigheden? Of sla je die liever over?


Liefs, Annerieke

Reacties