LONDON HOTSPOTS #1


Sinds ik met school in 2015 Engeland bezocht, stond ik al te popelen om eens terug te gaan. Na lang wachten was het nu dan eindelijk zo ver. Ik had spontaan een week vrij van school en boekte een ticket naar Londen. 

Voor ik op pad ging stelde ik een lijst op met plekken die ik wilde bezoeken in de stad. In de komende drie blogposts zal ik de leukste met je delen. Dus of je nu ook een trip naar Londen op de planning hebt staan of je gewoon graag even weg zwijmelt bij plaatjes van deze mooie stad, je bent hier op de juiste plek. 


Bovenstaande foto is het uitzicht vanuit de kamer.  We overnachtten in Hammersmith, een wijk in het Westen van de stad. 

Zoals je ziet was het een prachtige dag en toen de zon op kwam was het tijd om op pad te gaan. Van te voren had ik op de kaart uitgestippeld waar ik precies allemaal heen zou gaan. Ik had een lijst, zo lang, dat mensen begonnen te twijfelen of ik drie dagen of drie maanden op pad zou gaan. In deze reeks van drie blogposts laat ik je de hoogtepunten zien. 

Daarnaast ik heb deze kaart gemaakt waarin je de top 10 hotspots nog eens terug kunt vinden:


(Maar niet stiekem al gaan spieken voordat je de blogposts hebt gelezen hé?) 

Goed, tijd om te beginnen!

Notting Hill


Mooie straatjes, gekleurde huisjes en leuke winkeltjes, die vind je in Notting Hill. De wijk ligt in het (Noord-) Westen van de stad. Je vindt er ook de antiekwinkel "Alice's" aan Portobello Road, waar Beertje Paddington is opgenomen. Aan dezelfde straat vindt je ook Portobello Road Market.

Kensington


Als je dan toch al in Notting Hill bent, kun je makkelijk doorlopen naar Kensington. In de buurt van Holland Park loop je door straten met de mooiste huizen (of zal ik vila's zeggen?). 


Probeer niet té lang weg te zwijmelen bij deze panden, voor je het weet wil je er zelf wonen en moet je spaarpot een paar keer over de kop gooien (wel iets meer dan een paar keer als je snapt wat ik bedoel). Bij deze ben ik op zoek naar een sponsor die voor mij een huis aan Holland Park koopt, of een etage. 


En uit betrouwbare bronnen kan ik u vertellen dat je naast mooie huizen in deze wijk ook 's werelds liefste puppy's vindt.

Natural History Museum


Wil je graag een museumbezoek aan je trip vastknopen, of wil je gewoon heel graag je ogen uitkijken in onderstaande hal (waar het skelet van een Blauwe Vinvis hangt), dan is het Natural History Musuem the place 2 be. 

Dit museum stond heel hoog op mijn lijstje. In 2015 tijdens een reis met school reed ik er langs en zat ik met mijn neus tegen het raam van de bus gedrukt om een glimp op de vangen van de hal. Ik wilde er toen al heel graag naar binnen, maar toen stonden er andere dingen op het programma. 


Ik ben blij dat het deze keer wél gelukt is het museum te bezoeken. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Het museum is naast leerzaam ook nog eens zo fotogeniek dat je écht even een kijkje moet nemen. (De entree is gratis!)

Bywater Street, ChelseaIn de wijk Chelsea vind je, na enig zoekwerk, Bywater Street. Het is een doodlopend straatje met allemaal gekleurde panden (hoe schattig??). Verder is er weinig te beleven, maar het is zeer geschikt voor een fotoshoot, aangezien er afgezien van de inwoners geen kip komt. 

Als je dan toch in de buurt bent... Tegen Chelsea aan ligt Knightsbridge, waar je onder andere Sloane Street en Harrods vindt. Voor zowel Chelsea, Knightsbridge als Kensington geldt dat het nogal luxe wijken zijn met dure winkels hier en daar enorme huizen.Dat was dan dag 1 in Londen! Zoals je ziet hadden we een vrij druk programma. Alle plekken die ik besproken heb vind je terug op deze kaart:


Notting Hill, Kensington, het National History Museum en Chelsea liggen allemaal aan de West kant van de stad. Op dag 2 bezochten we meer het centrum van de stad, in de volgende blogpost zul je dan ook iets bekendere plekken tegen komen.

Wil je de blogposts van de vorige keer dat ik Engeland (met school in oktober 2015) bezocht teruglezen?
MIJN AVONTUUR IN ENGELAND - DEEL 2


Ben jij wel eens in Londen geweest? Welke plekken vond jij echt de moeite waard?


Liefs, Annerieke

Reacties

  1. Tof sfeerverslag! Ik ben in Londen geweest ongeveer zes jaar geleden. Wil snel nog eens terug!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten