SEPTEMBER


Vandaag is het 1 september. Dat betekent dat mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken en dat voor velen van ons de zomervakantie er weer op zit. September is altijd een maand waarin van alles gebeurt en daarom leek het mij een goed tijdstip om je een update te geven van wat zich de afgelopen zomermaanden allemaal in mijn leven heeft afgespeeld.STUDIE
Zoals je misschien wel weet, begon ik september vorig jaar aan het eerste jaar van communicatie op het HBO. Dat eerste jaar zit er inmiddels op en is mij heel goed bevallen. Ik ben echt opgelucht dat ik een goede studiekeuze heb gemaakt en ben dan ook van plan de studie af te maken. 

In juli behaalde mijn propedeuse (wat betekent dat ik alle studiepunten van het eerste jaar heb behaald) en werd ik aangenomen voor het honours programma communication & media. Dat houdt in dat ik volgend jaar naast jaar 2 van communicatie extra opdrachten zal doen voor extra studiepunten. 

Voordat ik aan het eerste jaar begon had ik nog niet zo’n duidelijk beeld van wat van mij verwacht zou worden op het HBO. Ik liet alles me een beetje overkomen en het ging me verassend makkelijk af. Ik was met mijn zeventien (de eerste week van het schooljaar zelfs pas zestien) jaar de jongste van de klas en scheelde zo’n zeven jaar met de oudste. Gelukkig bleek dat dat helemaal geen probleem was, want ik heb alles met goede cijfers afgerond en dus mijn propedeuse op zak, yay!


DE ZOMER
Ik zei het net al, september is waarschijnlijk mijn favoriete maand van het jaar. Misschien vraag je je af waarom, aangezien met september het einde van de zomer(vakantie) gepaard gaat.

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. De afgelopen maanden heb ik echt de tijd gehad mijzelf op te laden voor het nieuwe schooljaar. Ik ben, zoals je in mijn vorige blogposts hebt kunnen lezen, naar Frankrijk geweest. Daar kon ik elke dag in zomerjurkjes rondhuppelen en hoefde ik me nergens druk over te maken. De internetverbinding was niet al te best en dat was, geloof het of niet, best fijn. Zo kwam ik toe aan het lezen van boeken en aan niks doen, wat op z’n tijd heel belangrijk is.

Met een leeg hoofd keerde ik terug naar Nederland (vervolgens tussendoor nog even naar Berlijn en Schiermonnikoog, waar je hier foto's van vindt) en momenteel geniet ik van mijn laatste vakantiedagen voordat het straks weer tijd is terug aan het studeren te keren.


ACHTTIEN
Maar het is nog niet over met alle pret (of wel, het is maar net hoe je het bekijkt) want over precies een week ben ik jarig! Ik word 18. Achttien. En dat voelt best wel raar. Officieel ben ik dan ineens geen kind meer. 

Aan de andere kant heb ik het gevoel dat het weleens tijd wordt. Ik ben namelijk zo’n beetje de enige in mijn omgeving die nog geen achttien is. Maar ik heb bovenal gewoon heel veel zin in een feestje. 

Dat is waarom ik het nooit zo erg vind als de zomervakantie aan zijn eind komt en het nieuwe schooljaar op het punt staat te beginnen. Omdat ik weet dat dat gepaard gaat met het naderen van mijn verjaardag.

Op de foto's: Lisa van Zonneveld            Locatie: Schiermonnikoog

Heb jij zin in september?


Liefs, Annerieke

Reacties