BERLIJN


I know I know, ik ben pas terug uit Frankrijk. Maar ik had deze vakantie nóg een tripje op het programma staan. Ik ging een weekend naar Berlijn! In deze blogpost laat ik je zien wat ik van de stad heb gezien.

Ik was nog nooit eerder in Berlijn geweest, dus voor de 'must see' plekjes raadpleegde ik het internet. Misschien zit jij nu wel in precies dezelfde situatie en raadpleeg je mijn blog om te kijken wat ik de moeite waard vond om te bezoeken.

BERLINER DOM

Ik was een plaatje van de Berliner dom tegengekomen en zette de plek op mijn lijstje. Het zag er mooi uit, maar ik had er verder geen research naar gedaan. Ik was stomverbaasd toen ik zag hoe bizar groot het gebouw was. Ook binnen (gratis entree onder de 18, yay!) was het gebouw zeker de moeite waard.

Als je de tijd en moeite neemt om alle plus tweehonderd traptreden van de dom te beklimmen, heb je van bovenuit een prachtig uitzicht over de stad en de tijd om even bij te komen voordat je weer  alle tweehonderd treden naar beneden moet lopen.

EAST SIDE GALLERY

Met stipt bovenaan mijn lijstje, stond de East Side Gallery. Historie en kunst in een, wat wil je nog meer?

De East Side Gallery is gelegen in het Oosten van de stad en is het langst bewaarde stuk (1,3 km) van de Berlijnse muur. Het hele stuk is beschilderd door verschillende kunstenaars. Wat het een super Instagram waardige plek maakt, waardoor je 99% van de toeristen met een camera in hun hand treft. (Nóg meer dan normaal. Ja, ik wist ook niet dat dat mogelijk was.)

CHECKPOINT CHARLIE

Als je hebt opgelet bij geschiedenis, herken je vast Checkpoint Charlie. Berlijn zit bom vol geschiedenis en dit checkpoint is één van de plekken waar je dat terug vindt. Het checkpoint is namelijk de meest bekende plek waar van Oost naar West Berlijn kon worden gereisd. 


Mocht je na al dat avontuur behoefte hebben in wat rust, breng dan een bezoekje aan de Tiergarten, Berlijns grootste park. In het park vind je Café am Neuen See, waar je kunt eten of gewoon een drankje drinken aan het water. Mocht je dan toch nog zin hebben in wat avontuur, dan kun je met een roeibootje het water op!

BRANDENBURGER TOR

Wat uiteraard niet kon ontbreken in mijn lijstje, is de Brandenburger Tor, Berlijns meest toeristische plek. Ik kan hier vrij kort over zijn, spreekt voor zich denk ik.


Op mijn oorspronkelijke lijstje staan nog veel meer plekken. Ik heb nog veel meer van de stad gezien, maar als ik dat allemaal met je zou delen (wat ik met alle liefde zou doen), dan zaten we hier morgen nog. 

Denk bij andere plekken die zeker de moeite waard zijn aan het Holocaustmonument, het Rijksdaggebouw (waar ik helaas niet naar binnen ben geweest) en de vele musea.


Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Zo ja, wat vond je het meest indrukwekkend?
En zo nee, welke andere stad moet ik écht eens bezoeken?

Liefs, Annerieke

Reacties

  1. Wauw, mooie foto's heb je daar gemaakt! Ik ben ook eens in Berlijn geweest met school, indrukwekkende stad :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten