24.7.14

DIY HERT


Hey allemaal, het is al weer een tijdje geleden sinds mijn laatste artikel. Dus hoog tijd voor een nieuwe. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je deze DIY/tekening zelf kan maken. En geloof me, het is echt super makkelijk! Laten we snel beginnen.- Teken het silhouet
Als eerste teken je het silhouet, ik heb gekozen voor een hert, maar je kan elke vorm nemen die je wilt. Deze stap lijkt best wel lastig, maar er is een heel makkelijk trucje voor: zoek een plaatje op van het silhouet dat je wilt tekenen. (Deze vorm kun je vinden als je bij google afbeeldingen "silhouette deer" intypt.) Het enige wat je dan hoeft te doen is je papier op het scherm leggen en voorzichtig met een potlood de vorm overtrekken. 


- Verf de omtrek 
Als je je silhouet getekend hebt, pak je een klein kwastje en een kleur verf die je mooi vind. (Het is wel belangrijk dat je waterverf gebruikt, anders is het heel lastig om het ombre effect te krijgen.) Het mooiste eindresultaat krijg je als je kleuren neemt uit dezelfde kleurenfamilie. (Bijvoorbeeld allemaal tinten blauw.) Met die kleur ga je over de lijnen van het silhouet, als je de blauwe lijn wilt stoppen omdat je later met een andere kleur daar langs wilt, neem je wat water op je kwast (even goed afdeppen op een papiertje) en je maakt de lijn af. Zo zie je dat je lijn vervaagd. Herhaal dit op verschillende plekken van het silhouet, maar zorg dat er nog stukken lijn over blijven voor de volgende stap.- Ga verder met de omtrek
Nu doe je hetzelfde als bij de vorige stap, maar dan met een andere kleur verf uit de kleurenfamilie. (Ik heb een lichtere en fellere kleur blauw gebruikt.) Nu ga je weer met hetzelfde kwastje langs de lijnen, en dit kun je met zoveel kleurtinten doen als je zelf wilt, hoe meer, hoe mooier. Als de kleuren bij elkaar komen vervaag je het weer met wat water voor een ombre effect.


- Vervagen van de lijnen
Nu het hele silhouet omlijnd is met verftinten, pak je weer dezelfde kwast en daarop doe je water en heel heel klein beetje verf. Dip je kwastje even op het papier en vervaag de lijnen naar binnen toe. 


- Inkleuren 
Nu neem je steeds verschillende kleuren op je kwastje en je veegt ze uit en zorgt met water dat ze goed in elkaar overlopen.


- Uitknippen en oplakken
Het is bijna niet te voorkomen dat je af en toe buiten de lijntjes verft. Je kunt het silhouet uitknippen en vervolgens weer op een ander (steviger) papier opplakken, zo valt alles wat buiten de lijntjes is weg. Let wel op dat de verf droog is voordat je gaat knippen! (dat heb ik niet gedaan, vandaar de scheur oeps)


-Violla
Als je het silhouet hebt opgeplakt ben je klaar, en zeg nou zelf, dit was toch super easy?
Je kunt het in een mooi fotolijstje plakken en als decoratie voor je kamer gebruiken. Of dezelfde stappen uitvoeren op een canvas i.p.v. een papier. Als jij nog een leuke variatie weet, laat het dan achter in de reacties!

Liefs, Annerieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je een opmerking, vraag of gewoon iets leuks te vertellen naar aanleiding van deze blogpost? Laat dan hieronder een reactie achter!