KRUIDENBOTER MAKEN


Het is heerlijk weer, en dat betekent dat er veel wordt gebarbecued. En waar kun je niet zonder bij een barbecue? Juist, broodjes met kruidenboter! Vandaag ga ik jullie leren hoe je zelf kruidenboter kan maken, want zeg nou zelf: Dat is toch veel lekkerder dan uit een pakje?
DISCLAIMER: DE RECHTEN VAN DE AFBEELDINGEN GAAN NIET NAAR MIJ

Wat heb je nodig:

♥ Roomboter (iets minder als 100 gram)
♥ Kruidenzout
♥ Knoflook
♥ Peterselie
♥ Bieslook
♥ Een bakje
♥ Een (taart)vorkje
♥ Een mesje

De hoeveelheden hangen er vanaf hoeveel kruidenboter je wil gaan maken, ik maak ongeveer 100 gram. Dat is ongeveer voor 4 personen. Maar als je meer of minder wilt maken, dan kun je eventjes rekenen hoeveel je nodig bent!

We beginnen met de roomboter, je doet iets minder als 100 gram in een bakje. Nu moet de boter op kamertemperatuur komen, want anders is het niet zacht genoeg om met de andere ingrediƫnten te mengen.

In de tussentijd kun je de kruiden gaan plukken (of uit het pakje halen), wassen en snijden. Het lekkerste is om uit je tuin te plukken, maar ja niet iedereen heeft een kruidentuintje.

Je neemt 7 sprietjes bieslook (voor alles geldt: je mag meer of minder doen, afhankelijk van wat je lekker vindt.) Deze snijdt je zo klein mogelijk, en je probeert daarbij je vingers heel te houden. Bieslook zijn groene sprietjes met mooie paarse bloemen, zorg dat je een sprietje neemt zonder bloem.


Daarna neem je 5 tot 7 takjes peterseli en je snijdt ze weer zo klein mogelijk. En doet ze daarna met de bieslook in het schaaltje. 


Nu neem je 3 teentjes knoflook en je maakt deze klein met een knoflookpers, vergeet ze niet te pellen en de harde stukjes eraf te snijden.


Nu alle kruiden in het bakje zitten, roer je een beetje met het vorkje zodat alles goed mengt. Een beetje (kruiden)zout eroverheen strooien, roeren en viola, de kruidenboter is klaar!

Als het je gelukt is, of nog lekkere variaties weet, laat het dan vooral achter in de reacties!

WIL JE DE 'NIEUWE' VERSIE VAN DIT ARTIKEL LEZEN? KLIK DAN HIER!


Liefs, Annerieke

Reacties