Leertips


We hebben echt niet allemaal altijd veel zin in om te leren. Soms zijn we alles even helemaal zat en dan stellen we het liefst het huiswerk zo lang mogelijk uit. Omdat ik denk dat dit herkenbaar is, leek het me een goed idee om een aantal tips te geven, om school iets leuker en makkelijker te maken.
DISCLAIMER: DE RECHTEN VAN DE AFBEELDINGEN GAAN NIET NAAR MIJ
1 Leer buiten
Natuurlijk hebben we geen zin in die berg huiswerk als het buiten mooi weer is. Ga buiten leren! Zelfs het meest saaie leerwerk wordt leuker buiten. Lekker in de tuin, tussen de vogeltjes, in de frisse lucht. 

2 Neem pauzes
Je hoeft echt niet non-stop al die paragraven in je hoofd te stampen. Spreek met jezelf af dat je 30 minuten leert, daarna beloon je jezelf met 5 minuten pauze. Als je echt geen concentratie hebt, is het niet slim om telkens pauze te nemen, want dan moet je steeds opnieuw er goed in komen. 

3 Verspreid je leerwerk
Helaas hebben we allemaal wel eens een super drukke week, waarbij we echt geen tijd hebben om vooruit te leren. Maar als je een dagje vroeg klaar bent met je huiswerk, gebruik dan die tijd om je huiswerk voor later in de week te maken. 

4 Doe het belangrijkste eerst
Het is niet verstandig om de hele middag de besteden aan je Engels SO van volgende week, als je morgen een economie pw hebt.. 

5 Sla geen lessen over
Persoonlijk lijkt me deze tip vanzelfsprekend, maar er zijn toch nog altijd meiden die liever spijbelen. Doe dit niet! Ten eerste krijg je er problemen met je school, maar je mist ook belangrijke lesstof.

6 Neem aantekeningen over
Soms zijn we zo moe dat we niet de motivatie hebben om een aantekening van het bord over te nemen, maar het is verstandig dit wel te doen. Als je een toets krijgt over lesstof die een maand eerder behandeld is, dan weet ik zeker, dat je die aantekening nodig gaat zijn.

7 Klaag niet te veel
"For every minute you are angry, you lose sixty seconds of hapiness." 
Ik heb zelf wel eens de neiging om veel te zeuren. Over die verschrikkelijke wiskunde leraar, die stomme toetsvraag waar je niet voor kon leren, die irritante klasgenoot, en dan  is er ook nog die biologie leraar die nu al 4 weken doet over het nakijken van die... HO! STOP! Zijn al die mensen waar je je aan ergert het waard om je zo rot te voelen? Nee dus. Stop ermee

8 Leg je mobiel en laptop weg, en zet de tv uit
Het geluid van de tv is zooo irritant als je je wil concentreren, en als je een computer of telefoon in je zichtveld hebt liggen, dan lijdt dat de aandacht van je leerwerk af. Dus hup, weg ermee.
Dit waren mijn tips! Vond je het leuk, of heb je zelf ook nog tips? Laat dan gerust een reactie achter (:
byee,
Annerieke

Reacties